История

Потопете се в историята на Мливо1937

Дълго обмисляхме, как по интересен начин да Ви представим зараждането на идеята за „Мливо 1937“, но, уви, не сме толкова забавни, затова решихме да Ви разкажем историята си без особени заобикалки.

Започваме…

Както вече знаете, мелничарството е семейна традиция, затова и думата „брашно“ за нас е ценност, която искахме да стои в основите на нашето име. Оттам се спряхме на „Мливо“ или иначе казано „зърнени храни, които са за смилане“. Сигурно се питате защо сме избрали да добавим „1937“ към името си… или пък не, но ние все пак ще Ви обясним. Отново ще се върнем към частта със семейната ни традиция в мелничарството, защото благодарение на нашите прадеди, сме горди притежатели на мелница, основана още през 1937 година. Може би не сте толкова впечатлени от този факт, колкото ние сме горди с него, но пък се надяваме, че сега ни разбирате защо толкова много държим на традициите в семейството. Дотук добре, но още не сме Ви казали, защо чак сега започваме с това начинание след като имаме толкова традиции. Отговорът е много прост. След много проучване установихме, че информацията, която имаме за брашното е много малко и недостатъчно, за да може всеки човек да избере най-подходящото брашно за съответното изделие, което ще приготви с него. Какво имаме предвид ли? Ами, ще Ви дадем кратък пример. Брашното не се дели само спрямо зърнените култури, използвани за производството му или на бяло и пълнозърнесто. Всъщност самото бяло брашно има изключително много качества като сила, водопоглъщане, добив на мокър глутен и т.н. Сега няма да Ви отегчаваме излишно с научна терминология, но ако желаете да разберете повече за брашното следете нашите статии в блога на страницата.
С тази не кратка история за нашето начало се надяваме да сме запалили поне частица от интереса Ви и да ни дадете шанс, като опитате от нашите продукти.